Maga a konyha
Ne sajnája az időt, hogy végiggondolja, pontosan mit csinál, amikor főz. Vegye sorra a műveleteket az előkészületektől egészen az elkészült étel tálalásáig, sőt menjen még ennél is tovább, az étel elfogyasztása utáni mosogatásig, rendrakásig. Bontsa fel részfolyamatokká a teljes elvégezendő munkát. Határozza meg az egyes fázisokat és azok pontos helyét a munkavégzés menetében!
Konyha használata:
- tárolás
- feldolgozás
- vízvétel és mosogatás
- előkészítés a sötéshez/főzéshez
- sütés/főzés
- tálalás
- esetenként konyhában történő étkezés
A jó konyha hat alapvető részből áll:
- Az első rész a raktározást megkönnyítő magas szekrényből, hűtőből, mélyhütőből, az alapanyagok frissen tartását biztosító szekrényekből áll.
- A második rész az előkészítést szolgáló szekrény és munkafelület együttes, mely vágódeszka, kések és edények tárolására alkalmas.
- A harmadik egység a mosogató, mely optimális esetben szemetest is tartalmaz.
- A negyedik az előkészítés célját szolgáló konyhabútor elem, melyben edények, fakanalak, lábosok tárolhatóak.
- Az ötödik elem a sütő és a fözőlap.
- A hatodik a tálalás eszközeit, tányérokat, evőeszközöket tartalmazó bútor.
Kérdése van írjon: akonyhaterv@freemail.hu